“eindelijk thuis”
verhalenavond

Je huis tot je thuis maken. 

Mensen, teams en organisaties die op de draaischijf van de wereld staan hebben allemaal nood aan een veilige plek om thuis te komen, om geborgenheid en veiligheid te hebben.

Thuiskomen is ook een levenslange ontwikkelopgave voor individu, team en organisatie. 

Het vraagt wat tijd, maturiteit en ontwikkeling om te leren “bij zichzelf te beginnen maar niet bij zichzelf te eindigen” (M. Buber).

Op de tweede editie van de verhalenavond van Tweeperenboom vertellen doorbraakarchitecten Lies, Phil, Benoît en dorpsgenoot Luk Draye drie verhalen waar “plekken” een fundamentele rol hebben. 

Phil vertelt een verhaal over ons gemeenschappelijk huis, de aarde. Benoît vertelt over de verloren zoon die eerst tot inkeer moet komen alvorens een ommekeer te maken op weg naar huis. We verrassen nog met andere verhalenvertellers en verhalen over Winksele…

Waarom we een verhalenavond organiseren? 

Verhalen vertellen en naar verhalen luisteren vinden we bij Tweeperenboom gewoon fijn. Ze geven rust en erkenning aan ons bestaan. Sprookjes en mythes maken oerpatronen bovendien zichtbaar en tastbaar. Het thuiskomen is zo’n patroon. 

In alle grote verhalen vind je een bepaalde ritmiek terug in de verhaallijn. De held in het verhaal wordt geroepen tot iets. Na een fase van weerstand aanvaardt hij uiteindelijk zijn roeping, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Eenzaamheid, crisis en twijfel kenmerken deze fase. Dan volgt een fase van inkeer die tot ommekeer leidt. En dan klaart de lucht op en breekt de hemel open. De held en zijn volk zijn gearriveerd of terug thuisgekomen. 

Vanuit de systematiek in verhalen leggen we de link naar het dagelijks leven en enkele maatschappelijke transities.

Taal  Nederlands

Datum zaterdag 23 november 2019 – 19.00 tot 20.30 uur, met aansluitend kampvuur.

Prijs 15 euro, inclusief BTW en een drankje aan het kampvuur

Voor wie organisatiemakers, schoolmakers, storytellers, leidinggevenden, inwoners van Winksele, sympathisanten van Tweeperenboom, iedereen die zich graag laat inspireren door verhalen.

Door wie Onze doorbraakarchitecten Phil, Benoît en Lies en andere verhalenvertellers uit het dorp, dit jaar Luk Draye

Format Een gezellige, inspirerende avond. We luisteren naar verhalen en en warmen ons nadien op aan het kampvuur.

Locatie Tweeperenboom, Winksele

Pin It on Pinterest

Share This