Online workshop:
van toekomstdenken naar toekomsthandelen

Toekomstscenario’s zijn een procesmethode en techniek die je kan toepassen om zicht te krijgen op mogelijke contexten waarin jouw organisatie in de toekomst terecht kan komen. Door een analyse te doen van de trends die zich voordoen in jouw sector kan je voor je organisatie verschillende scenario’s uitwerken. Zo creëer je een beter bewustzijn van je omgeving en kan je hier proactief op inspelen.

De huidige corona-crisis lijkt allesoverheersend. Werken met toekomstscenario’s kan helpen om door deze crisis heen te kijken en vorm te geven aan verschillende mogelijke toekomsten. Het geeft houvast door:

  • complexiteit overzichtelijk te visualiseren
  • gezamenlijk visie te vormen
  • inhoudelijke keuzes te maken met elkaar

Dit proces helpt om in een veranderende of crisiscontext als organisatie niet stil te vallen, noch om in overdrive te gaan, en wel om gerichte keuzes te maken en in beweging te blijven.

Voor wie?  Mensen die niet in een tunnelvisie terecht willen komen, maar het meervoudig denken en het leren uit de toekomst willen inzetten om vandaag al te handelen vanuit de toekomst.

Minimum 5, maximum 8 deelnemers.

Door wie?  Bert Smits en Birgit De Clerck, allebei doorbraakarchitect bij Tweeperenboom. 

Wat en wanneer?  Online workshop, vrijdag 26 juni 2020, 9u30 – 12u30

Wat kost dat?  Deze workshop maakt deel uit van het Pear Festival, met een ruime affiche voor ieder wat wils op elke vrijdag van juni 2020. Wil je enkel deelnemen aan deze workshop, kan je al een single ticket kopen aan 60 euro pp (excl BTW, incl doorbraakrapport).

Bekijk zeker ook de volledige affiche van het festival en de andere ticketformules voor meer mogelijkheden.

“Tweeperenboom hielp ons om de vraag te herformuleren: “Hoe kunnen we een sterke, toekomstgerichte organisatie uitbouwen, en dat op een participatieve manier?” Daarna gingen we met methodieken aan de slag zoals contextanalyses en toekomstscenario’s. Dat gaf een positieve, waarderende kijk op verandering.”
Thomas Mels

Directeur beweging, Oxfam Wereldwinkels

“Ik kijk, lees en denk anders sinds deze opleiding. Het is alsof ik alles, wat kan helpen om de toekomst mee in handen te nemen, beter capteer.”
Saskia Vandeputte

Schoolmakers

Pin It on Pinterest

Share This