Ritmiek en resonantie:
grote verhalen voor organisaties

Sommige peertjes hebben iets meer tijd nodig om te rijpen. Zo ook voor onze verhalenavond. Van zodra er een peertje rijp genoeg is, hoor je het als eerste. Welke verhalen we vertellen, wie de verhalenvertellers zijn, hoe we dit aanpakken … lees je hier binnenkort terug. 

Waarom we een verhalenavond organiseren? Dat peertje is wel allang gerijpt en delen we graag met jou.

In alle grote verhalen vind je een bepaalde ritmiek terug in de verhaallijn. De held in het verhaal wordt geroepen tot iets. Na een fase van weerstand aanvaardt hij uiteindelijk zijn roeping, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Eenzaamheid, crisis en twijfel kenmerken deze fase. Dan volgt enthousiasme, niet voor lang, want een nieuwe crisis dient zich al aan. En dan klaart de lucht op en breekt de hemel open. De held en zijn volk zijn gearriveerd.

Midden in een crisis zie je vaak enkel de bedreigingen en niet de opportuniteiten. Toch is een crisis het fundament van een doorbraak. In een verhaal én ook binnen organisaties en in je leven. Vanuit de systematiek in verhalen leggen we de link naar enkele maatschappelijke transities en doorbraakprojecten van Tweeperenboom.

Hou deze pagina en onze nieuwsbrief dus in de gaten.

Taal  Nederlands

Datum zaterdag 23 november 2019 – 19.00 tot 21.00 uur

Voor wie organisatiemakers, schoolmakers, storytellers, leidinggevenden, inwoners van Winksele, sympathisanten van Tweeperenboom, iedereen die zich graag laat inspireren door verhalen.

Door wie Onze doorbraakarchitecten en andere verhalenvertellers

Format Een gezellige, inspirerende avond. We luisteren naar verhalen en en warmen ons nadien op aan het kampvuur.

Locatie Tweeperenboom, Winksele

Pin It on Pinterest

Share This