Poire Royale

Of jouw organisatie toe is aan een DOORBRAAK? Hoe weet je dat eigenlijk?

Wij helpen je!
Vink aan wat voor jouw organisatie van toepassing is:

Heb je minstens 3 zaken aangevinkt? Dan is je organisatie toe aan een DOORBRAAK!

En nu? Schrijf je in voor Poire Royale, leg je vraag voor en onze doorbraakarchitecten doen de rest.

De doorbraakarchitecten van Tweeperenboom houden van een uitdaging. Een complex vraagstuk met veel verschillende invalshoeken en betrokken partijen, in een omgeving die continu verandert. Voor minder komen ze de deur niet uit! Lees hier meer over doorbraaktrajecten. Hebt u zelf een case die u wil voorleggen? We breken er graag samen met u ons hoofd over op Poire Royale.

donderdag 15 november 2018
gedurende een uur naar keuze
tussen 12u30 – 17u00
Tweeperenboom, Winksele

 Programma 
vooraf Nadat u zich heeft ingeschreven, ontvangt u van ons een compacte vragenlijst ter voorbereiding van de case die je op Poire Royale wil voorleggen aan een doorbraakarchitect.

Je kiest een vraagstuk uit jouw organisatie. Een vraagstuk dat je graag verder opentrekt en vanuit andere invalshoeken wil bekijken. Of een vraagstuk waarrond je in het verleden al meerdere pogingen hebt ondernomen, voorlopig zonder het gewenste resultaat.

15/11 Gedurende een uur ga je in gesprek met een doorbraakarchitect, over jouw vraagstuk. De doorbraakarchitect spit samen met jou de vraag verder uit, draait of denkt die om, reikt nieuwe invalshoeken aan en formuleert concrete next steps om mee aan de slag te gaan in je organisatie.

Aansluitend kan je nog wat napraten bij een koffie.

keuze uit:

  • 12u30 – 13u30 één-op-één gesprek, koffie en netwerken tot 14u00.
  • 14u00 – 15u00 één-op-één gesprek, koffie en netwerken tot 15u30.
  • 15u30 – 16u30 één-op-één gesprek, koffie en netwerken tot 17u00.
 Voor wie 

Voor kmo-leiders, managers en change-leaders

 Prijs 

onze tijd investeren we graag gratis in u.

voor de locatie, koffie en het boek Sociocratie 3.0 van Jef Cumps vragen we 50 euro (excl BTW)

overschrijven op rekeningnummer BE40 7360 2139 8163 (KREDBEBB) op naam van Tweeperenboom cvba

 Waar 

Tweeperenboom,
Dorpsstraat 1 te 3020 Winksele
016 64 00 64

 Wanneer 

donderdag 15 november 2018,
tijdslot naar keuze tussen 12u30 en 17u

Getuigenis Poire Royale

Oxfam-wereldwinkels/Fair Trade is tegelijk een 8000 vrijwilligers tellende beweging en een uit de kluiten gewassen KMO met een honderdtwintigtal professionele medewerkers en 235 lokale verkooppunten.

In 2016 hadden we te maken met stevige uitdagingen. Intern mbt organisatiecultuur en –structuur, extern met onze positie in het sterk gewijzigde fairtradelandschap. Na een uitgebreide interne bevraging en analyse waren we op zoek naar consultants die ons konden begeleiden in een veranderingstraject.

We namen deel aan een sessie op de Poire Royale van Tweeperenboom en legden onze vragen voor. Het gesprek was verhelderend in die zin dat het ons duidelijk werd dat we naast de dringende aanpak van enkele interne uitdagingen snel werk moesten maken van een nieuwe visie en organisatiemodel. We gingen met de doorbraakarchitecten van Tweeperenboom in zee.

Tweeperenboom heeft een originele procesaanpak met een intensief participatief proces en scenarioplanning. Ondertussen is de nieuwe strategie voor Oxfam er.

Erik Van den Begin

Toenmalig voorzitter Oxfam-wereldwinkels/Fair Trade, Oxfam

Doorbraakarchitecten

Bert Smits

Bert Smits

doorbraakarchitect, maatschappelijk ondernemer

Bert Smits is sociaal pedagoog met een passie voor leer – en veranderprocessen. Als organisatieadviseur begeleidt hij overheden, bedrijven, scholen en andere organisaties in het vormgeven en doormaken van soms complexe transitie-processen.

Bert is een maatschappelijk ondernemer in hart en nieren. Hij is oprichter en zaakvoerder van Levuur en van Schoolmakers, en hij is voorzitter van het Mysterie van Onderwijs vzw, een platform voor onderwijsinnovatie.

Met Tweeperenboom is hij dus niet aan zijn proefstuk toe. Het is voor Bert de gedroomde uitvalsbasis om samen met collega’s en partners innovatieve projecten te lanceren.

Nele Smets

Nele Smets

doorbraakarchitect, agile en impact coach

Nele is handelsingenieur, agile coach en impact coach. Wendbaarheid is haar centrale thema: durven dromen, de dingen stap voor stap aanpakken, en leren al doende. Zo heeft ze ook de opstart van Tweeperenboom geconcipieerd en mee waargemaakt.

Haar kracht bestaat er in om complexe systemen en vraagstukken bevattelijk te maken voor anderen. Ze ondersteunt teams om vat te krijgen op onzekerheid en onduidelijkheid.

Ze werkte voordien als logistiek manager bij IKEA, als IT analist en als strategie, change & agile coach bij KBC. Nu investeert ze volop in haar eigen droom en zaak, Tweeperenboom.

Phil Daenens

Phil Daenens

Doorbraakarchitect, strategie-coach

Verandering zit in Phil’s DNA. Gedurende meer dan 25 jaar mocht hij in verschillende directiefuncties bij bedrijven als Unilever, Imperial Tobacco, Ter Beke en Touring, maar ook bij kleinere familiale KMO’s, VZW’s en startups dromen realiseren.

Vandaag deelt Phil zijn expertise als doorbraakarchitect bij Tweeperenboom. Daarnaast is hij coach en schrijver. Zijn specialiteiten zijn het ontwikkelen van visie, missie, strategie en doelstellingen alsook de implementatie ervan.

Hij houdt van innovatie en transparantie en is een pragmatisch leider die teams naar een hoger niveau brengt. Phil is analytisch, resultaat gedreven, en veerkrachtig.

Lies Lambert

Lies Lambert

doorbraakarchitect, verandercoach

Lies is sociaal agoog, coördinator en coach. Ze heeft ruime ervaring in het schrijven van business plannen en projectvoorstellen en projectcoördinatie, zowel in België als in Europa. Ze is een positieve denker en doener, en brengt mensen ertoe om hun unieke kwaliteiten in te zetten.

Naast het begeleiden van doorbraaktrajecten, is Lies ook coördinator van loopbaancentrum Kompas en van het Mysterie van Onderwijs. Bij Schoolmakers begeleidt ze mee scholen, en in haar eigen praktijk GR35 kan je terecht voor gezinsbegeleiding. Voordien werkte ze 10 jaar als projectleider bij Mobiel 21 vzw, de beweging voor duurzame mobiliteit.

Bij Tweeperenboom coacht Lies organisaties bij het ontwikkelen van business plannen en project ideeën. Ze helpt hen doelen te stellen en de weg ernaar toe concreet uit te werken. Ze gaat mee op zoek naar projectsubsidies en begeleidt hen bij het indienen.

Benoît Hovelaque

Benoît Hovelaque

doorbraakarchitect

Benoît is gefascineerd door ontwikkelfasen van mensen, teams en organisaties.

Het is zijn passie om teams en medewerkers te begeleiden en om trajecten in organisaties vorm te geven. In organisaties kan hij flexibel verschillende posities innemen : vanuit de rand observeren, bevragen en teruggeven én te midden van organisaties meedenken en betrekken.

Hij deed ervaring op bij Argenta, Colruyt Group en UNIZO. Bij Tweeperenboom doet hij organisaties  stilstaan én bewegen, twijfelen én opnieuw rechtstaan, terugkijken én dromen, met als voornaamste uitkomst kracht en geloof in het hier én nu.

Benoît houdt van luisteren en doorvragen, inspireren en vertellen, helpen in verband brengen en conceptueel voorstellen, mensen en organisaties aanvoelen en laten groeien, hoop bieden met creatieve werkvormen.

Inschrijven

Naam*

Voornaam*

Organisatie

E-mail*

Telefoon

Wens je een factuur?
janee

Zo ja, geef dan hieronder je facturatieadres mee.

straat en nummer

postcode en gemeente

btw- of ondernemingsnummer

eventuele vermelding, referentie voor op de factuur

Welk tijdslot verkies je?

Opmerkingen

Gelieve het veld hieronder aan te vinken. Druk daarna op verzenden.

Pin It on Pinterest

Share This