sprekers podia op pear festival

5/6 om 14u: “A pathway to humble authority” – lezing door Jan Ardui

Je kent Jan Ardui ongetwijfeld als internationaal gerenomeerd systeemcoach. Momenteel legt hij de laatste hand aan een nieuw boek “A pathway to humble authority – how to be attracted to power without being attached to it”. Op het Pear Festival geeft hij alvast een sneak preview van dit boek!

“Het boek is bedoeld voor mensen die graag impact hebben of impact willen hebben en tegelijkertijd een verfijnde bescheidenheid belichamen”, vertelt Jan. “Deze fragiele combinatie is een voorbeeld van een generatieve complementariteit: een samenspel van twee polen in een ‘en-en’ verhaal. De wezenlijke spanning en aantrekking tussen de twee polen zorgt voor een prachtige choreografie waarbij het ene het beste uit het andere haalt en andersom.

Om dit samenspel mogelijk te maken is een diep systemisch perspectief primordiaal.  In deze lezing wil ik graag het concept van ‘generatieve complementariteiten’ toelichten met de concrete toepassingsmogelijkheden in leidershap, coaching, hulpverlening en onderwijs.”

Wat en wanneer? Deze lezing gaat door op 5 juni om 14u en duurt zo’n 45 minuten. 

Wat kost dat?  Deze lezing maakt deel uit van het Pear Festival, met een ruime affiche voor ieder wat wils op elke vrijdag van juni 2020. Wil je enkel deelnemen aan deze lezing , kan je al een single ticket kopen aan 60 euro pp (excl BTW, incl doorbraakrapport). Je kan dan ook deelnemen aan de rest van het namiddagprogramma op 5 juni (doorbraakgesprekken, apero en randanimatie…)

Bekijk zeker ook de volledige affiche van het festival en de andere ticketformules voor meer mogelijkheden.

Over Jan Ardui:  Jan startte zijn carrière in 1983 als Gestalttherapeut waarna hij internationaal gecertificeerd NLP (Neurolinguistische Programmatie)-trainer werd en trainingen gaf in Europa, Marokko en Rusland. Geïnspireerd door het werk van de Britse antropoloog Gregory Bateson, werd Jan meer en meer aangetrokken tot de systemische aanpak en de systemische manier van denken. Vanuit deze achtergrond ontwikkelde hij een nieuw coachingmodel en deed hij verder onderzoek naar concepten als Reflective Feedback, Generative Complementarities en Systemic Presence.

http://www.janardui.com/en/

12/6 om 14u: “Stuck” trauma in organisaties – lezing door Philippe Bailleur

Je kent Philippe Bailleur ongetwijfeld van het boek ‘Trauma in organisaties‘. In de loop van de komende weken gaat de 4de, volledig herwerkte, editie in productie. De eerste druk werd bekroond als boek van het jaar door de Nl Organisatie voor Organisatie Adviseurs. Ondertussen volgde er een engelse versie met als titel “Stuck“.

Deze lezing zal je een stuk alerter maken voor de ontwikkeling van trauma in organisaties. We doen alsof het iets zeldzaam is terwijl het eigenlijk deel uitmaak van het dagelijke leven. En net omdat we er niet zo goed mee omkunnen, negeren we dit fenomeen met alle gevolgen van dien. Organisaties gezond en veerkrachtig houden, kan enkel als we oog leren hebben voor ‘oud zeer’. Trouwens, hoe complexer de wereld wordt, hoe groter de kans op blutsen en builen. Die complexiteit en onvoorspelbaarheid ervaren we voor het eerst als generatie. We hebben er alle belang bij om systeemtrauma snel op het spoor te leren komen enkel dan kan er werk van gemaakt worden…

Wat en wanneer? Deze lezing gaat door op 12 juni om 14u en duurt zo’n 45 minuten.  Wat kost dat?  Deze lezing maakt deel uit van het Pear Festival, met een ruime affiche voor ieder wat wils op elke vrijdag van juni 2020. Wil je enkel deelnemen aan deze lezing , kan je al een single ticket kopen aan 60 euro pp (excl BTW, incl doorbraakrapport). Je kan dan ook deelnemen aan de rest van het namiddagprogramma op 12 juni (doorbraakgesprekken, apero en randanimatie…) Bekijk zeker ook de volledige affiche van het festival en de andere ticketformules voor meer mogelijkheden.

Over Philippe Bailleur:  Na zijn opleiding aan de Koninklijke Militaire School werkte Philippe een aantal jaren op de militaire luchtmachtbasis van Melsbroek. Net toen hij in 1996 aangesteld werd als personeelsverantwoordelijke, crashte in Eindhoven een van de C-130 transportvliegtuigen van de Belgische luchtmacht. Alle bemanningsleden (BE) en inzittenden (NL) kwamen om het leven. 41 families werden rechtstreeks getroffen en nog veel meer vrienden en collega’s. Nadien werd hij als personeelsverantwoordelijke uitgenodigd om een bijscholing rond emergency- en crisismanagement te volgen. Deze ervaring zorgde voor een kentering in zijn loopbaan.

Enkele jaren later koos hij ervoor om zijn loopbaan helemaal te richten op het begeleiden van organisaties en dit rond diverse thema’s: communicatie, leiderschap, teamwork, groepsdynamica, creativiteit, self-management, … . Doorheen de jaren ontwikkelde hij een steeds verfijndere manier van werken met organisaties en daar vloeiden ondertussen al enkele boeken uit voort waarvan het meest recente over ‘oud zeer’ in organisaties.

https://www.philippebailleur.be/

26/6 om 14u: “Leaving a legacy – Grow your social impact” – lezing door Kaat Peeters

Je kent Kaat Peeters ongetwijfeld als voormalig directeur van de Sociale InnvoatieFabriek. Met “Leaving a legacy. Grow your social impact” is ze toe aan haar tweede impact-boek. Ze lanceert dit nieuwe boek op 18 juni en is de week nadien al te gast op het Pear Festival!

“We hebben allemaal hefbomen in handen om dingen te veranderen”, vertelt Kaat. “Het is voor elk van ons belangrijk te weten wat we te doen hebben, en nog veel meer waarom we doen wat we doen. ‘Leaving a legacy’ gaat over het schalen en versnellen van positieve impact.”

Tijdens deze lezing loodst Kaat je door verschillende strategieën om je positieve impact op de wereld te vergroten. Kies je voor opschalen, diepschalen, uitschalen of misschien zelfs neerschalen? In deze lezing ontdek je hoe je via een combinatie van ‘scaling strategies’ een betere wereld aan de volgende generaties doorgeeft.

Wat en wanneer? Deze lezing gaat door op 26 juni om 14u en duurt zo’n 45 minuten. 

Wat kost dat?  Deze lezing maakt deel uit van het Pear Festival, met een ruime affiche voor ieder wat wils op elke vrijdag van juni 2020. Wil je enkel deelnemen aan deze lezing , kan je al een single ticket kopen aan 60 euro pp (excl BTW, incl doorbraakrapport). Je kan dan ook deelnemen aan de rest van het namiddagprogramma op 19 juni (doorbraakgesprekken, apero en randanimatie…)

Bekijk zeker ook de volledige affiche van het festival en de andere ticketformules voor meer mogelijkheden.

Over Kaat Peeters:  Kaat is een echt “impact maker“. Ze leidde jarenlang de Sociale Innovatiefabriek, een accelerator voor sociale innovatie en sociaal ondernemerschap. Kaat bouwt netwerken, versterkt sociale ondernemers en innovatoren, deelt de verhalen die verteld moeten worden, zet internationale samenwerkingen op, … 

Vandaag werkt ze als zelfstandig adviseur, onderwijst ze sociale innovatie aan de Erasmushogeschool, is ze key-note spreker en auteur. Ze is bestuurder bij The Shift, EVA, CLT Gent, Rising You, Larf, Zephyrus en lid van de algemene vergadering van Timelab.

https://impactprojects.eu/

19/6 om 14u: “Van systeemdenken naar systemisch in de wereld staan” – lezing door Philippe Vandenbroeck

“Het systeemdenken staat voor een wedergeboorte. Tot vandaag hebben we qua systemische inzichten sterk geteerd op ideeën die ontstonden tijdens het kantelpunt in de jaren 1965-1975, een turbulent tijdsvenster waarin de zaadjes werden gelegd voor de grote transities van vandaag. Nu beleven we een nieuw maatschappelijk ‘tipping point’. Het wordt tijd om het potentieel uit die zaadjes echt vrij te maken en onze verantwoordelijkheid op te nemen als spelmakers binnen het Anthropoceen.”

Aan het woord is Philippe Vandenbroeck. Hij is meester in concepten als systeemdenken, -handelen, -zijn en zelfs systeem ‘tinkeren’.

“Daarbij transformeert het systeemdenken naar een systeempraktijk, en nog daarbovenuit, naar een systemische manier van in de wereld staan. Het is wellicht een meer ‘feminiene’ opvatting die ‘cultiveert’ in plaats van ‘intervenieert’, die ‘concept’ koppelt aan ‘poësis’, en gestrengheid aan mededogen. In deze lezing wil ik mijn visie delen op de samenhang tussen ‘system thinking’, ‘system tinkering’ en ‘system being’ en verkennen wat dat betekent voor mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor verandering ten bate van een lange-termijn leefbare toekomst op Aarde.”

Wat en wanneer? Deze lezing gaat door op 19 juni om 14u en duurt zo’n 45 minuten. 

Wat kost dat?  Deze lezing maakt deel uit van het Pear Festival, met een ruime affiche voor ieder wat wils op elke vrijdag van juni 2020. Wil je enkel deelnemen aan deze lezing , kan je al een single ticket kopen aan 60 euro pp (excl BTW, incl doorbraakrapport). Je kan dan ook deelnemen aan de rest van het namiddagprogramma op 26 juni (doorbraakgesprekken, apero en randanimatie…)

Bekijk zeker ook de volledige affiche van het festival en de andere ticketformules voor meer mogelijkheden.

Over Philippe Vandenbroeck:  Philippe heeft ruim 25 jaar ervaring in het ondersteunen van strategische en innovatie projecten, in coroporate, overheids- en multistakeholder omgevingen. Centraal in zijn aanpak staan methodologieën als scenario planning en systeemdenken. Wat hem typeert is de ervaring om contexten te creëren voor constructieve dialoog, tesamen met de vaardigheid om gedisciplineerd conceptueel te denken.

Philippe is oprichter van ShiftN, een netwerk van professionals met als missie ‘to create clarity in complexity’. 

https://shiftn.com/

elke vrijdag: Poëtische verslaggeving, live vanop de festivalweide! – door Stien Michiels

Geen festival zonder muziek of poëzie! Met pen en pa-peer in de aanslag volgt organisatieconsultant en artistieke duizendpoot Stien Michiels alle workshops, lezingen en gesprekken op het Pear Festival.

Ze hopt van podium naar podium en wat ze hoort, ziet, voelt en/of mist tovert ze om in een poëtische observatie, een verhaal of een lied. Die brengt ze ter plekke, met verve en waar het even kan participatief. Verankerend, verfrissend en verbindend!

Wat en wanneer? Stien is elke vrijdag van het festival aanwezig! Soms stil en observerend, soms verrassend en poëtisch luid.  

Wat kost dat?  Stien is aanwezig op het ganse Pear Festival, dat is een festival met een ruime affiche voor ieder wat wils op elke vrijdag van juni 2020. Wil je enkel deelnemen aan één workshop of namiddagprogramma, dan kan je al een single ticket kopen aan 60 euro pp (excl BTW, incl doorbraakrapport). Wil je meer proeven, kies dan voor een dagticket, combi-ticket of ga ‘all the way’ met een VIP-ticket.

Bekijk zeker ook de volledige affiche van het festival en de andere ticketformules voor meer mogelijkheden.

Over Stien Michiels:  Stien (1974) is een in Brussel gevestigde facilitator, schrijver, muzikant en theatermaker. Ze traint en faciliteert groepen sinds 1996 en heeft een achtergrond in taalkunde, theaterwetenschap, communicatie en creativiteit. Haar huidige werk in organisaties richt zich op leiderschap en participatief samenwerken. Ze gebruikt haar artistieke vaardigheden ook om gedenkwaardige feedbackmomenten te creëren tijdens evenementen en schrijft gedichten, verhalen en liedjes om het leren te ondersteunen of mijlpalen te markeren.

Tweeperenboom werkte al eerder samen met Stien. Lees hier het gedicht van Stien op ons raam, of luister naar het lied dat ze vorig jaar voor ons schreef.

www.stienmichiels.be

Pin It on Pinterest

Share This