één-op-één

doorbraakgesprekken

Misschien was je voor deze coronatijd al bezig met jezelf in vraag te stellen. Zeker is dat crisissituaties mensen en organisaties dwingen om stil te staan en na te denken over een aantal fundamentele vragen als:

  • Waaraan willen we een bijdrage leveren? Welke maatschappelijke impact willen we realiseren? 
  • Wat is onze identiteit en hoe moeten we onze rol spelen in de veranderende realiteit om ons heen?
  • Zijn we (nog) voldoende relevant met onze activiteit? Wat kan anders en beter?
  • Wat maakt dat we in cirkels blijven draaien of ter plekke stil blijven staan? 
  • Welke opportuniteit willen we grijpen? Welke verandering willen we verder versterken?

Deze vragen hangen samen met je vermogen als team of organisatie om je te bewegen binnen een snel veranderende en steeds complexere, onvoorspelbare wereld.

 

Met Tweeperenboom ondersteunen we je graag bij het zetten van een eerste stap  in deze zoektocht. In een één-op-één gesprek helpen we je om:

  • Uit te zoomen en op te pikken wat er zich, doorheen alle ruis heen, voordoet in jouw omgeving.
  • Samen te onderzoeken wat dit kan betekenen voor jouw organisatie of bedrijf vanuit sterktes, identiteit en relevantie
  • Samen de eerste stappen te ontwerpen om de verandering in de praktijk te beginnen zetten

Voor wie?  Mensen met een vraag over impact, maatschappelijke relevantie, visie, strategie, organisatie-ontwikkeling die daar een uur met ons over willen sparren.

Door wie?  Je gaat in gesprek over jouw case met twee doorbraakarchitecten die voeling en expertise hebben met jouw vraag.

Wat en wanneer? 1 uur gesprek te plannen op 5, 12, 19 of 26 juni 2020 – 14:00 – 17:00 / in de vorm van een online gesprek of een live afspraak bij Tweeperenboom (met respect voor social distance)

Voorbereiding?
Je krijgt op voorhand een vragenlijst opgestuurd, aan de hand waarvan je je case of vraagstuk kan toelichten.

Wat kost dat?  Deze workshop maakt deel uit van het Pear Festival, met een ruime affiche voor ieder wat wils op elke vrijdag van juni 2020. Wil je enkel deelnemen aan de doorbraakgesprekken, kan je al een single ticket kopen aan 60 euro pp (excl BTW, incl doorbraakrapport). Je kan dan ook deelnemen aan de rest van het namiddagprogramma (lezing, randanimatie…)

Bekijk zeker ook de volledige affiche van het festival en de andere ticketformules voor meer mogelijkheden.

Oxfam-wereldwinkels/Fair Trade is tegelijk een 8.000 vrijwilligers tellende beweging én een uit de kluiten gewassen KMO met een honderdtwintigtal professionele medewerkers en 235 lokale verkooppunten.

 

In 2016 hadden we te maken met stevige uitdagingen. Intern op vlak van organisatiecultuur en –structuur, extern met onze positie in het sterk gewijzigde fairtradelandschap. Na een uitgebreide interne bevraging en analyse waren we op zoek naar consultants die ons konden begeleiden in een veranderingstraject.
 
We namen deel aan een doorbraakgesprek van Tweeperenboom en legden onze vragen voor. Het gesprek was verhelderend in die zin dat het ons duidelijk werd dat we naast de dringende aanpak van enkele interne uitdagingen snel werk moesten maken van een nieuwe visie en organisatiemodel. We gingen met de doorbraakarchitecten van Tweeperenboom in zee.
 
Tweeperenboom heeft een originele procesaanpak met een intensief participatief proces en scenarioplanning. Ondertussen is de nieuwe strategie voor Oxfam er.
Erik Van den Begin

toenmalig voorzitter Raad van Bestuur, Oxfam Wereldwinkels

Pin It on Pinterest

Share This