Realiseer je dromen. Een agile denkkader.

Heb je zin om dromen waar te maken? Zit je te broeden op iets dat groter is dan jezelf? Heb je het gevoel dat het beste nog moet komen? En vind je dat tegelijkertijd spannend en maakt het je onzeker en onrustig?

Velen van ons hebben een droom: persoonlijk of professioneel, stiekem borrelend of duidelijk omschreven, klein of groot. Tegelijkertijd vergt het heel wat om dromen te realiseren: moed, lef, omgaan met onzekerheid en risico, optimisme, …

In deze sessie reikt Nele Smets (Tweeperenboom) kaders aan vanuit agile management die helpen om stappen te zetten en successen te vieren. Ze licht ook principes en technieken toe vanuit The Artist Way en lean start up die komaf maken met onproductieve overtuigingen en blokkades op de weg naar je doel.

cover ik was 10 in 2015

Durven gaat niet zonder bang zijn. Anders zou het niet durven zijn. Leren durven is dus toelaten bang te zijn.

Perfectionisme kan helpen om te focussen en de lat hoog te leggen… Tegelijkertijd doodt het ook elke vorm van creativiteit en weerhoudt het je ervan om kleine, onvolmaakte stappen te zetten. Toch is dit laatste essentieel wanneer je je ambitie wilt waarmaken. Incrementeel denken en handelen is daarbij een goede techniek om je op weg te helpen, werken in timeboxes ook.

Beide technieken vinden hun oorsprong in agile management, een gedachtegoed dat zijn oorsprong vindt in IT-projectmanagement en ontstaan toen men komaf wenste te maken met jarenlange, te saaie en te dure IT-projecten. Nele heeft diverse mensen en teams, binnen en buiten IT, begeleid om met agile aan de slag te gaan.

Steeds opnieuw staat ze versteld van het bevrijdende effect bij mensen, eenmaal risicomijdend gedrag plaats ruimt voor ondernemend gedrag en analyse gebeurt na het experiment, in plaats van omgekeerd. Deze inzichten past ze zelf toe om haar persoonlijke en professionele ambities waar te maken en reikt ze aan in deze sessie. Ze laat je ook kennismaken met enkele eenvoudige oefeningen, zodat je zelf verder aan de slag kan.

timeboxen in scrum - agile
timeboxen in scrum – agile
incrementeel werken
incrementeel werken
Nele Smets

Nele Smets

spreker en begeleider

Nele is handelsingenieur en agile coach. Wendbaarheid is haar centrale thema: durven dromen, de dingen stap voor stap aanpakken, en leren al doende. Zo heeft ze ook de opstart van Tweeperenboom geconcipieerd en mee waargemaakt.

Ze werkte voordien als logistiek manager bij IKEA, als IT-analist en als strategie, change & agile coach bij KBC. Haar kracht bestaat erin om complexe systemen en vraagstukken bevattelijk te maken voor anderen. Ze ondersteunt teams om vat te krijgen op onzekerheid en onduidelijkheid. Vandaag doet ze dat, samen met andere doorbraakarchitecten, via Tweeperenboom.

 Programma 

  • Toelichting en achtergrond over lean en agile management
  • Verdiepen van een aantal lean en agile principes: waarom veroorzaakt dit precies zo’n grote mindshift bij mensen en teams?
  • Hoe kunnen deze technieken ook bij onszelf onproductieve overtuigingen neutraliseren en zelfs omkeren? – case en dialoog
  • Enkele eenvoudige vuistregels, schrijf- en reflectie-oefeningen om voor jezelf stappen vooruit te zetten

 Voor wie 

Al wie broedt op een persoonlijke of professionele doorbraak, maar daar nog net geen vat op heeft.

Al wie voelt dat hij of zij ‘dé rode draad’ van zijn of haar leven nog niet gevonden heeft, en daar wel nood aan heeft.

Al wie uitgebreide pro’s en con’s lijstjes maakt om te kunnen beslissen, en toch nog moeite heeft om knopen door te hakken.

 Praktische informatie 

Datum: In 2019 heeft Nele deze workshop 2 keer gegeven. Ongetwijfeld plannen we er opnieuw eentje in 2020. Datum volgt nog.

9.00 – 12.30 uur + aansluitend lunch

Prijs: 55 euro, incl BTW, dranken en lichte lunch – overschrijven op rekeningnummer BE40 7360 2139 8163 (KREDBEBB) op naam van Tweeperenboom cvba

Locatie: Tweeperenboom, Dorpsstraat 1, 3020 Winksele

 Wil je ervoor gaan? 

Pin It on Pinterest

Share This